Eerste twee locaties van de Tour Voile.

De Tour Voile is aan de gang we we hebben de eerste drie locaties achter de rug; Duinkerken, Dieppe en Barneville-Carteret. Nu zijn de wedstrijden bezig in Baden.

 

Duinkerken

 

We begonnen in Duinkerken waar we drie dagen ‘stade nautique’ wedstrijden hebben gevaren. Dit zijn korte races van ongeveer 20 minuten. Deze wedstrijden zijn zoals aangegeven op de afbeelding hieronder. De vloot is tijdens deze wedstrijden in tweeën gesplitst zodat het wat rustiger is in de race area. Onze eerste races was het even wennen aan de sterke vloot maar we konden al snel meevaren. Er is een snelle verbetering in onze performance waardoor we elke race verder vooraan in het veld meekomen.

 

 

 

Dieppe

 

Op onze tweede locatie in de Tour Voile begonnen we met een coastal van 30 mijl. Dit was een hele ingewikkelde race door veel stroming en veel verschillende wind condities. Door een slechte start werden we naar de verkeerde kant van het eerste kruisrak geforceerd en begonnen we niet goed. In het halve windse rak daarna hadden we gelukkig veel in kunnen halen door heel laag te varen en toen de wind weg viel, zaten we aan de ondiepe kant waar minder stroom tegen was. Alle boten gingen op een gegeven moment zelfs achteruit omdat er meer stroom dan wind was. Toen de wind daarna oppikte ging iedereen heel hard naar de finish en zaten we in een gevecht met drie andere boten die dicht bij lagen waarvan we er 2 achter ons hebben kunnen houden. De tweede dag hadden we ‘stade nautique’ races waarin we regelmatig hele goede starts hadden zoals te zien in de foto’s.

 

 

 

Op de kant

 

Naast het zeilen gebeurt er natuurlijk ook heel veel. De boot moet onderhouden worden, op en afgebouwd worden en er moet voor eten gezorgd worden. Dit gebeurt allemaal op de kant waar ook zo nu en dan momenten rust genomen wordt.

De link hieronder is een kort filmpje van onze beelden tijdens de Tour:
https://www.facebook.com/DelftChallenge/videos/1737568626319710/

 

 

Alle wedstrijden van de Tour Voile zijn live te volgen via de tracker op onze boot. Vergeet niet om af en toe even te kijken 😉
http://iframe.georacing.com/?event_id=101738&autoload=1&player_in_iframe=1