New Year New Challenge #2020

Delft Challenge Vertelt

Op 3 December heeft Delft Challenge weer een mooi evenement georganiseerd, DC vertelt. We hebben dit jaar weer onze kans gegrepen om sponsoren, vrienden en familie enthousiast te maken en te houden over onze plannen. Er was een mooie opkomst van ruim 50 mensen in ‘De kat in de stad’ (https://www.dekatindestad.nl/ ). Onder het genot van Delftse speciaal biertjes in het altijd gezellige centrum was er weer veel te vertellen.

 

Uiteraard is aan de geïnteresseerden als eerste de aftermovie vertoond. Daarbij kwamen veel verhalen aan bod over de Tour Voile van de teamleden. Ten slotte hebben wij bekend gemaakt waar iedereen op zat te wachten, de plannen voor de komend jaren. Na een leuke pub quiz is er afgesloten met een biertje en een praatje met alle aanwezigen. Iedereen bedankt en we doen het volgend jaar weer!

Team Activiteiten
Wat maakt ons team nou echt sterk? Wil je een sterk team worden is een ding heel belangrijk en dat is teamspirit. We leggen hier dan ook graag de nadruk op. Lid zijn bij Delft Challenge is geen makkelijke opgaven, er wordt veel van je gevraagd en je hebt het er dan ook druk mee. Het is dan ook erg belangrijk dat we allemaal op een lijn zitten en een balans vinden tussen Delft Challenge en onze studie. De passie voor zeilen en moeite willen doen om meer te bereiken zorgt voor onze teamspirit. Dit zorgt er ook voor dat we heel wat voor elkaar krijgen als studenten team en we kunnen shinen op de mooiste evenement en boten. Naast het zeilen hebben we ook vaak andere activiteiten om onze teamband te versterken. Zo gaan we regelmatig samen sporten, surfen, bolderen noem het maar op, en gaan we natuurlijk op teamweekend, waarbij het allemaal draait om de teamspirit.

Het roer gaat om

Na twee fantastisch mooie campagnes in de Diam 24, heeft Delft Challenge dit jaar besloten het roer om te gooien. Het jaar 2020 zal namelijk in het teken staan van de overstap naar een andere klasse. Verschillende klassen werden dan ook vergeleken met uiteindelijk de Far East 28R als winnaar. De Far East is een monohull, waar we volledig als team op kunnen dus met 5 zeilers. Voor komend jaar stellen wij deelname aan het WK 2020 in Kiel als doel, hier hopen wij tussen een groot veld bij de beste 30% te kunnen varen. Naast het WK zullen we in Nederland trainen en locale wedstrijden varen die nog nader te bepalen zijn. Kortom het wordt weer een fantastisch jaar voor nieuwe uitdaging!