Westkust Tour Voile 2019

Reparaties bij de eerste transfer

Delft Challenge racet weer mee in de Tour Voile en het is een zwaar evenement. Met 5 zeilers 15 dagen zeilen in de 3 persoons Diam24. We zijn net over de helft en het evenement vliegt voorbij. We genieten enorm maar het is ook zwaar. Naast het zeilen moet de organisatie op de kant ook zelf gedaan worden. Zo moeten we de transfers uitvoeren samen met boot reparaties. Na het zeilen moet om de dag de boot worden afgebouwd, naar de volgende locatie gereden worden en weer opgebouwd worden om de dag daar op weer vroeg te kunnen racen. Tijdens de transfer van Duinkerken naar F├ęcamp moest er ook nog een reparatie gedaan worden. Na een lange rit en het af en opbouwen van de boot konden de zeilers voor de volgende dag om 2 uur ochtends naar bed. De andere 2 teamgenoten moesten toen nog de reparatie doen waardoor ze om 5 uur in bed lagen. Gelukkig konden ze overdag nog een beetje op het strand chillen om weer bij te komen terwijl er gezeild werd om de eerstvolgende dag zelf weer te presteren op de Diam24.

Veel zeilen!

Het weer is prachtig, veel zon en genoeg wind om elke dag te zeilen. Er worden veel wedstrijden gevaren waar we veel van leren. Helaas zijn de resultaten van onze wedstrijden niet goed begonnen omdat we toch veel minder trainingsuren hebben kunnen maken dan onze tegenstanders. Gelukkig zien we wel snel veel verbetering en gaan onze wedstrijden steeds beter. We merken met name dat we moeite hebben bij het starten maar in Les Sables d’Olonnes hebben we bewezen dat dit ook steeds beter gaat zoals op de foto hier onder te zien. Deze stijgende lijn gaan we zeker voortzetten op de komende locaties aan de zuidkust!

Aanvaring!

In Zuid-Frankrijk zullen we met een nieuw roer moeten gaan varen! In de laatste wedstrijd is ons roer eraf gevaren in een bakboord stuurboord situatie. Wij waren de bakboord boot maar hadden helaas wel de meeste schade. Met veel moeite hebben we de wedstrijd uit kunnen varen maar verloren we wel een paar plekken. Ook was de GPS tracker eraf gevaren waardoor er vreemde beelden te zien waren voor alle volgers. We gaan nog achter de videobeelden aan van deze situatie die we zo snel mogelijk willen delen want het was heel spectaculair.