Zeilteam Delft Challenge pakt vervuiling aan

Nu Alle zeilwedstrijden zijn afgelast deze zomer focust Delft Challenge zich op een andere uitdaging; het afval in onze zeeën verminderen. De vervuiling in onze wateren is een groot gevaar voor het zeeleven en voor de zeilsport. Daarom moet daar wat aan gedaan worden. Delft Challenge haalt deze zomer geld op voor ‘The Seabin Project’.

Delft Challenge zal op 5 september 150 km fietsen van Hoek van Holland naar Den Helder. Onderweg zullen we in badplaatsen stoppen om plastic van het strand te ruimen. Dit met als doel aandacht te vragen voor ‘The Seabin Project’. ‘The Seabin project’ is een innovatieve uitvinding die plastic afval uit de zee haalt. Iedereen die ons wil steunen kan 5 september ons aanmoedigen op het strand of doneren via onze ‘Gofun dme’ waarvan de link onderaan het artikel te vinden is.

Delft Challenge

Delft Challenge is een jong team dat bestaat uit enthousiaste zeilers van de TU Delft. Delft Challenge is in 2003 opgericht met als doel te presteren op zeilevenementen over de hele wereld. Door de huidige pandemie wordt er deze zomer geen piek evenement gevaren, wat normaal wel het geval is. Het wereldkampioenschap FarEast 28R dat op de planning stond voor deze zomer werd afgelast. Het team heeft echter niet stil gezeten en is tot een sportieve uitdaging gekomen om een goed doel te steunen. Stilzitten in deze pandemie is voor ons geen optie.

The Seabin Project

The Seabin Project’ bestaat uit een dynamisch en toegewijd team dat streeft naar een praktische en tastbare oplossing voor het plastic afval in onze wateren. Dit is een van de grootste milieu problemen van deze tijd. Door het wereldwijd samenbrengen van kennis en expertise op dit gebied is de Seabin tot stand gekomen. Een vuilnisbak voor in het water gemaakt van gerecycled materiaal. Met de achterliggende gedachte: ‘Als we vuilnisbakken op het land hebben, waarom hebben we ze niet in het water?’ 

 Als studenten van de technische universiteit Delft steunen wij deze innovatieve en duurzame uitvinding. De zee is ons speelveld en dat houden we dan ook graag schoon; zowel voor de mens als voor het zeeleven!. Voor meer informatie, kijk op: www.seabinproject.com 

Gofundme’:  https://gf.me/u/yq2x58

Tekst: Carlijn Reumer & Casper Hoek